Ливърпул приема Манчестър Сити на Анфийлд в мач от 11-ия кръг

...
Ливърпул приема Манчестър Сити на Анфийлд в мач от 11-ия кръг
Коментари Харесай

НА ЖИВО: Ливърпул 1:0 Манчестър Сити, изгониха Юрген Клоп

Ливърпул приема Манчестър Сити на " Анфийлд " в мач от 11-ия кръг на Висшата лига и играят. Мохамед Салах поведе " алените " в 76-ата минута.

" Червените " започнаха доста нападателно дербито на " Анфийлд ", като пресираха във всички линии гневно " жителите ". Те, от своя страна, се опитваха да " успокоят " темпото, като за задачата желаеха да управляват топката, само че в началните минути тя постоянно беше ритана мощно напред от футболистите на Гуардиола.

Постепенно контролът на топката у хората на каталунския управител се усъвършенства и те започнаха да разиграват с къси подавания в тяхната половина, като за задачата желаеха да укротят стремежа от домакините. В десетата Жоао Наксело центрира отдясно за Гюндоган, само че топката беше дълга за капитана на Сити в този мач. Четвърт час след началото на срещата Сити разигра добре, а Ерлинг Халанд шутира, само че Джо Гомес блокира изстрела на норвежеца. Топката отиде в Илкай Гюндоган, който шутира от отдалеченост, само че Алисон се намеси с лекост.

В 21-ата минута топката беше изчистена в краката на Харви Елиът. Той изчака и центрира за Диого Жота, който се извиси над всички и стреля с глава, само че Едерсон направи избавяне. Три по-късно мърсисайдци направиха отлично разиграване, като Фабиньо изведе вдясно по земя Диого Жота, който продължи надясно за Милнър. Опитният футболист центрира остро, а Едерсон пресече топката и я боксира към Робъртсън, чийто удар с левия крайник профуча над напречната греда на Сити.

Ливърпул продължи да притиска своя противник в обособените зони по терена, само че в 33-ата Халанд насочи първия си прецизен удар в срещата, пробвайки да накаже Алисон, който обаче отрази опита на голмайстора на първенеца. Постепенно " жителите " започнаха да натискат по-масирано своя противник, само че след 35 минути игра защитата на Ливърпул действаше безупречно на фона на представянето ѝ от началото на сезон 22/23.

Пет минути преди края Де Бройне достави извънредно центриране към Халанд. Той застана зад Джо Гомес, само че Алисон реагира с крайници и се придвижи към дясната греда, с цел да направи избавяне след удара на №9 на Сити с глава. 

В 50-ата минута домакините сътвориха извънредно състояние за гол, само че не съумяха. Роберто Фирмино изведе магнетично Мо Салах напред към вратата на Сити. Той напредна и стреля, Едерсон докосна напълно леко топката с ръка и я прати настрана, след което реферите не видяха това деяние на бразилския пазач и играта продължи с навън за " жителите ". При ответната офанзива Сити вкара гол. Халанд беше изведен в наказателното поле на Ливърпул, а Алисон постави двете си ръце върху топката, след което тя продължи от обятията на бразилеца. Тя отиде към Фодън, който стреля към опразнената врата, а след рикошет в крайници на Джо Гомес влетя в ливърпулската врата. Все отново реферът - Тейлър, беше изпратен на мониторите на VAR да прегледа обстановката, когато стана ясно, че Халанд дърпа Фабиньо за фланелката и голът беше анулиран.

Ливърпул сътвори скоростна контраофанзива, а Салах даде страховит пас към Жота. Португалецът беше самичък пред вратата на Едерсон и стреля с глава, само че още веднъж неопределено. В 64-ата Халанд се озова на стрелкова позиция и шутира с левия крайник, само че Алисон с една ръка спря удара на нападателя.

В 69-ата минута скоростното движение продължи и Ливърпул още веднъж сътвори страхотна офанзива. Фирмино изведе вдясно Салах, който с едно придвижване прати Рубен Диаш в другата посока. Последва удар от египтянина, само че топката отиде навън. С 76-ата минута Алисон улови балонна топка, която я изрита напред към Мохамед Салах. Звездата на Ливърпул " загърби " Жоао Кансело и се понесе към вратата на гостите, след което с левия крайник порази Едерсон за 1:0.

Това даде още по-голям и положителен подтик у футболистите на Юрген Клоп, а влезлият като запаса Дарвин Нунес можеше да удвои секудни след първия гол, само че стреля настрана. Десет преди края пък Гюндоган  опита да откри Халанд самичък против вратата на Алисон, само че Върджил ван Дайк почисти топката в ъглов удар миг преди норвежецът да я прати в домакинската врата.

В 84-ата удар на Гюндоган беше избавен от Алисон, а натискът на първенеца ставаше все по-настоятелен, с цел да се предовтрати първата загуба през сезона. В 86-ата минута Юрген Клоп беше изпъден заради пазарене с рефера Тейлър, откакто реферът не отсъди чист фал против Мохамед Салах.

Три преди края Ливърпул направи обстановката трима на един, а Дарвин Нунес не пожелае да подаде вляво към напълно свободния Мохамед Салах и реши да стреля през Бернардо, който направи шпагат да спре удара на уругваеца.

LIVE  /

1:0 Мохамед Салах (76)

 • 

Рефер: Антъни Тейлър

Стадион: " Анфийлд " (Ливърпул)

Стартови сформира:

Ливърпул:  Алисон – Милнър, Гомес, Ван Дайк, Робъртсън – Фабиньо, Тиаго – Елиът, Фирмино, Жота - Салах

Мениджър: Юрген Клоп

Манчестър Сити:  Едерсон – Аканджи, Диас, Аке, Кансело – Родриго, Де Бройне, Гюндоган – Бернардо, Халанд, Фодън

Мениджър: Хосеп Гуардиола
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР